A    A    English

Imam pravo znati, imam pravo na knjižnicu

Hrvatsko knjižničarsko društvo pokrenulo je kampanju Imam pravo znati, imam pravo na knjižnicu kako bi informacije o knjižnicama učinilo pristupačnijima te kako bi ukazalo na središnju ulogu knjižnica u obrazovanju i cjeloživotnom učenju.

Svrha ovih stranica nije samo informirati o kampanji, nego i potaknuti sustavnu razmjenu iskustava među članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, njihovim suradnicima i partnerima te izgraditi bazu podataka sustavnih pojedinačnih akcija, dobre prakse i suradnje u lokalnim zajednicama, na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Pridužite nam se!
 

Aktualne novosti

Obilježen Dana hrvatskih knjižnica
I ove su se godine brojne knjižnice uključile u obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica, a petnaest knjižnica prijavilo se među suradnike na portalu Pravo na knjižnicu. Središnja svečanost održana je u Hrvatskoj knjižnici za slijepe, dobitnici ovogodišnjeg priznanja "Knjižnica godine", a nagrade za najbolji selfie dodijeljene su u knjižnicama u kojima su tri pobjednice snimile selfie - Gradskoj knjižnici Đurđevac,  Knjižnici OŠ „August Šenoa“ Osijek i Knjižnici OŠ Koprivnički Bregi.

opširnije

Obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica 2016.
Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica odvija se pod sloganom Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno! kako bi se osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost potaknulo ne samo na razmišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i modernizacije hrvatskih knjižnica, kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima.
 

opširnije

Natječaj za najbolji selfie

Hrvatsko knjižničarsko društvo pokreće natječaj za NAJBOLJI SELFIE U KNJIŽNICI na temu ŠTO MI ZNAČI KNJIŽNICA.

KAKO SE PRIJAVITI?

1. Fotografiju treba objaviti na Facebook stranici HKD-a, odnosno događanju: Dan hrvatskih knjižnica (https://www.facebook.com/events/548052448732122/).

2. Uz fotografiju obavezno dodati: hashtag: #danhrvatskihknjižnica2016 i označiti (tagirati) knjižnicu u kojoj je fotografija slikana.

opširnije

Ostale novosti