- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Objava za medije - Novi prijedlog Zakona o knjižnicama štetan za razvoj društva  (objavljeno: 27.09.2018)

Cijela se hrvatska knjižničarska zajednica protivi prijedlogu Zakona. Njime se, među ostalim, omogućuje otvaranje privatnih knjižnica te dokida struka. U budućnosti će u knjižnicama raditi sve manje knjižničara.

Tekst objave za medije.


Drugi međunarodni stručni skup: Službene publikacije i državne informacije u europskim knjižnicama  (objavljeno: 25.09.2018)

Drugi međunarodni skup: Službene publikacije i državne informacije u europskim knjižnicama održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 3. listopada 2018. godine. Istoga dana u prostoru Zbirke službenih publikacija NSK na četvrtome katu bit će upriličeno svečano otvorenje Europskoga dokumentacijskog centra koji odnedavno djeluje u sklopu Knjižnice. 

Skup je namijenjen knjižničarima narodnih, školskih, visokoškolskih, sveučilišnih i specijalnih knjižnica koje su zakonski obvezne izgrađivati fondove službenih publikacija ili to čine u skladu s ciljevima knjižnice i potrebama svojih korisnika.

Sudjelovanje je na ovome Skupu besplatno, uz prethodnu prijavu preko mrežnoga obrasca do 27. rujna 2018. godine.

(opširnije)


Prijedlog Dnevnog reda 43. redovne (izborne) Skupštine  (objavljeno: 24.09.2018)

Glavni odbor HKD-a u skladu, s čl. 28. Statuta Hrvatskoga knjižničarskog društva, na svojoj 13. sjednici, održanoj 24. rujna 2018.godine donio je odluku o izmijenjenom Prijedlogu Dnevnog reda 43. redovne (izborne) Skupštine.


Prva iz ciklusa održivih tribina u NSK – predstavljanje Nacionalnoga projekta „Živjeti zdravo“  (objavljeno: 24.09.2018)

U duhu trajnoga zalaganja za očuvanje okoliša i održivi razvoj te programa poput Zelenoga festivala i Međunarodnoga znanstvenog skupa (O)krenimo na zeleno i 1. međunarodne konferencije o zelenim knjižnicama Let’s Go Green, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva započinje program Održive tribine Let’s Go Green! u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku.

Prva tribina, na kojoj će biti predstavljen Nacionalni projekt Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, održat će se tijekom Europskoga tjedna sporta u srijedu 26. rujna 2018. godine u 13.30 u seminarskoj dvorani na polukatu Knjižnice. 

(opširnije)


Vjesnik bibliotekara Hrvatske  (objavljeno: 19.09.2018)

Izašao je novi broj (tiskani) VBH - god. 61, br. 1(2018).
Važno je napomenuti da od 2018. VBH izlazi u dva broja godišnje. 


God 62, br. 1(2019) - tematski broj, 43. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva - produžetak roka za predaju radova  (objavljeno: 19.09.2018)

 Autori koji sudjeluju izlaganjima na Skupštini, a žele rad objaviti u VBH-u, svoje radove trebaju dostaviti Uredništvu do 3. studenoga 2018. Uz svaki rad autori trebaju staviti napomenu da je rad prezentiran na 43. skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva. Svi radovi trebaju biti uređeni prema Smjernicama za autore i moraju proći postupak recenzije.


Treći poziv - 9. okrugli stol za školske knjižnice: (Ne)dosegnuti standardi  (objavljeno: 18.09.2018)

Mjesto i vrijeme održavanja: Opatija, Ugostiteljska škola Opatija, Kumičićeva 14, 10. listopada 2018. od 10 do 16 sati

Okrugli stol se održava prvoga dana 43. Skupštine HKD-a. Sudionici su pozvani da nakon okruglog stola sudjeluju na svečanom otvaranju i prvom radnom danu 43. Skupštine HKD-a, 10. listopada od 17 do 20 sati (bez prijave i uplate kotizacije za Skupštinu) u Hotelu "Ambasador" u Opatiji.

Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za osnovnoškolske knjižnice i Komisija za srednjoškolske knjižnice
Suorganizatori: Ugostiteljska škola Opatija, Knjižničarsko društvo Rijeka

Rok za prijavu je do 3. listopada 2018. godine. - poveznica.

Program Okruglog stola.

Za sudionike Okruglog stola omogućen je smještaj u Hotelu Ambasador po povoljnijoj cijeni koju plaćaju sudionici 43. Skupštine HKD-a i to isključivo za dan uoči Okruglog stola, 9. listopada. Molimo zainteresirane da u tu svrhu popune prijavnicu za rezervaciju smještaja. Podaci o vremenu prijava i kontakti navedeni su i prijavnici. Oni koji će sudjelovati i na Okruglom stolu i Skupštini popunjavaju istu (jednu) prijavnicu za rezervaciju smještaja s datumom od 9. listopada do datuma zadnjeg noćenja u hotelu, odnosno završetka rada Skupštine.
Prijava smještaja (link s prijavnicom)

(opširnije)


40 godina Galerije Prozori Društveni potencijali hibridnih javnih kulturnih prostora i rubnih umjetničkih praksi  (objavljeno: 18.09.2018)

Mjesto održavanja: Galerija Prozori, Knjižnica S. S. Kranjčevića, Zagreb, 9. 10. – 11. 10. 2018.

Organizator: Galerija Prozori, Knjižnica S. S. Kranjčevića, Knjižnice grada Zagreba

Prijava sudjelovanja: stručni skup otvoren je za sudjelovanje bez kotizacije. Zbog ograničenog prostornog kapaciteta, potrebno je prijaviti se do 5. 10. 2018. Prijave: prozori.galerija@gmail.com.
Tema:
Seminar povodom 40 godina rada Galerije Prozori u Knjižnici S. S. Kranjčevića, s obzirom na specifičnu poziciju i galerije i knjižnice koja iz toga proizazi, otvara pitanja i promišljanja potencijala heterogenih javnih prostora, kao prostora umjetničke i kulturne proizvodnje, alternativne edukacije i stvaranja znanja te kao prostora otpora hegemonijskim mehanizmima društvene kontrole. Skup je prvenstveno namijenjen knjižničarima, zatim onima koji rade u kulturnim i obrazovnim ustanovama te svima zainteresiranima.

(opširnije)


14. međunarodni stručni skup „Knjižnica – središte znanja i zabave“ - Izložbene aktivnosti knjižnica  (objavljeno: 18.09.2018)

Gradska knjižnica »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca i Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto najavljuju jednodnevni međunarodni stručni skup „Knjižnica – središte znanja i zabave“, koji će se održati u četvrtak, 25. listopada 2018. g. u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu.
Skup će se organizirati četrnaestu godinu za redom, a rezultat je dugogodišnje i uspješne suradnje među knjižnicama. Tema ovogodišnjeg skupa nosi naziv Izložbene aktivnosti knjižnica.

Rok za prijave je 19. listopada 2018. godine.

Program Skupa i PRIJAVNICA.

(opširnije)


Pristup i mogućnost svima : kako knjižnice doprinose ostvarivanju Agende Ujedinjenih naroda za održiv razvoj 2030.  (objavljeno: 06.09.2018)

Objavljeno novo elektroničko izdanje publikacije Pristup i mogućnost svima : kako knjižnice doprinose ostvarivanju Agende Ujedinjenih naroda za održiv razvoj 2030.
Posebna zahvalu za nesebičnu pomoć u prijevodu kolegici Alemki Belan-Simić.

Pristup i mogućnost svima : kako knjižnice doprinose ostvarivanju Agende Ujedinjenih naroda za održiv razvoj 2030. / [prijevod s engleskog Ivana Faletar Horvatić ; stručna redakcija prijevoda Sanjica Faletar Tanacković]. Zagreb : Hrvatsko knjižničarsko društvo, 2018. (Elektronička izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva, ISSN 1846-5447 ; knj. 7) ISBN: 978-953-6001-91-0

Pristup 


<< prethodna stranica | 21-30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -