- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Objavljene HKD Novosti - broj 79  (objavljeno: 29.10.2018)

Objavljen je 79. broj Novosti HKD-a, pristupiti mu se može putem poveznice.
Ovim putem željeli bismo zahvaliti malobrojnim autorima koji su poslali članke, a posebno našim stalnim autorima koji nas redovito obaviještavaju o projektima i događanjima u svojim knjižnicama, te onima koji su se po prvi put odlučili uključiti u stvaranje naše zajedničke „arhive“ Hrvatskog knjižničarskog društva.
Tema sljedećeg, ujedno i posljednjeg broja koji će raditi ovo uredništvo, bit će „Zavičajne zbirke i projekti knjižnica – dio kulturne baštine“ i povezana je s obilježavanjem Europske godine kulturne baštine.
Kao i u svim prethodnim brojevima, pozivamo drage kolegice i kolege da podijele s nama svoja iskustva. Pošto je „Baš baština“ tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, te će u svakoj knjižnici biti puno događanja, pozivamo vas da sve to zabilježite, poslikate i podijelite s nama!
Rok za predaju tekstova za sljedeći, 80. broj HKD Novosti je 15. prosinca 2018. godine. Upute autorima dostupne su na poveznici.


Dan hrvatskih knjižnica 2018.  (objavljeno: 25.10.2018)

Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica održala se u petak, 9. studenoga 2018. godine u Kneževim Vinogradima pokraj Belog Manastira. Prigodom svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica organiziran je stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Zanimanje: Knjižničar.“ (program skupa)

Svečanost dodjele priznanja održala se u 13:30 sati, a tom prigodom predsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva, dr. sc. Dijana Machala uručila je priznanje „Knjižnica godine“ dr. sc. Mariji Kretić Nađ, ravnateljici Gradske knjižnice Beli Manastir.

U programu svečanosti dodjele priznanja Knjižnica godine sudjelovali su dr. sc. Ivica Poljičak, državni tajnik Ministarstva kulture te Tomislav Rob, gradonačenik Belog Manastira

Tekst obrazloženja Povjerenstva za dodjeljuje godišnjeg priznanja „Knjižnica godine“, koje se dodijeluje u svrhu poticanja inovativnosti, kreativnosti i kvalitete rada svih hrvatskih knjižnica.

 

(opširnije)

Dobitnici Kukuljevićeve povelje i Nagrade Eva Verona  (objavljeno: 17.10.2018)

Na 43. redovnoj skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva, održanoj 11. listopada 2018. godine u Opatiji dodijeljene su sljedeće nagrade:
Dobitnici Kukuljevićeve povelje: Hela Čičko, Sanja Galic, Tina Gatalica, Blaženka Peradenić-Kotur i Irena Pilaš.
Dobitnici Nagrade Eva Verona: Maja Bodiš, Maja Krulić Gačan, Ivana Majer, Dina Mašina Delija i Lucija Miškić Barunić.
Čestitamo dobitnicima! 


Izbor predsjednice Hrvatskoga knjižničarskog društva  (objavljeno: 17.10.2018)

Na 43. redovnoj skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva, održanoj 11. listopada 2018. godine u Opatiji, za predsjednicu Hrvatskoga knjižničarskog društva u mandatnom razdoblju 2018.-2020. izabrana je Dijana Machala. Čestitamo! 


Problemska pitanja prijedloga Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti  (objavljeno: 16.10.2018)

Temom koja je važna ne samo za knjižničarsku struku, nego i za cijelo društvo, u ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine, bavio se Studio 4 Hrvatske radiotelevizije. U emisiji uživo gostovali su dr. sc. Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture, i dr. sc. Dijana Machala, predsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Snimka emisije


Vjesnik bibliotekara Hrvatske  (objavljeno: 16.10.2018)

Objavljena je elektronička inačica VBH - 61,1(2018). Pristupiti joj se može na poveznici.


Dan hrvatskih knjižnica 2018  (objavljeno: 09.10.2018)

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 2018. ove godine su osmišljeni:

Želja nam je da iskoristimo zanimanje javnosti za knjižnice te da promoviramo važnost knjižnica!

Povjerenstvo za obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica

(opširnije)

Dan hrvatskih knjižnica 2018. - Natječaj PROJEKTiramo u knjižnici!  (objavljeno: 09.10.2018)

Hrvatsko knjižničarsko društvo otvara NATJEČAJ ZA NAJZANIMLJIVIJI PROGRAM/PROJEKT u knjižnici o novim/uspješnim knjižničnim uslugama ili bilo kakav drugi pozitivan primjer iz knjižničarske svakodnevice. Naziv natječaja je PROJEKTtiramo u knjižnici!
Natječaj je otvoren od 9. listopada (12:00 sati) do 4. studenog (00:00 sati) 2018. godine. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u obzir.

Kako se prijaviti?
1. Otvoriti na Facebooku Hrvatskog knjižničarskog društva poveznicu Događaji: Dan hrvatskih knjižnica 2018. Natječaj PROJEKTiramo u knjižnici!
2. Objaviti sljedeće informacije:
• naziv programa/projekta
• naziv knjižnice koja ga prijavljuje
• fotografije s održanih programa (može biti logotip i 2 fotografije)
• tekstualni opis programa (max 80 riječi)
• unijeti - #danhrvatskihknjiznica2018

NAPOMENA: U slučaju bilo kakvih poteškoća javiti se na adresu e-pošte: dmucnjak@ffzg.hr
Ako organizator uoči bilo kakve neprimjerene sadržaje, može ih bez dodatnog objašnjenja diskvalificirati i ukloniti iz natječaja.

(opširnije)

Poziv za prijavu izlaganja za konferenciju NSK o sistemskome knjižničarstvu u sklopu 3. konferencije korisnika Integriranoga knjižničnog sustava NSK  (objavljeno: 05.10.2018)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira konferenciju Sistemsko knjižničarstvo: knjižnični informacijski sustavi i formati: prema postMARC okruženju, koja će se, uz novčanu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, održati 3. i 4. prosinca 2018. godine, i to u sklopu redovite godišnje otvorene konferencije korisnika Integriranoga knjižničnog sustava Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te knjižnica iz sustava znanosti i visokoga obrazovanja. 

Temom ovogodišnje Konferencije želi se skrenuti posebna pozornost na pitanja razvoja i perspektive knjižničnih formata za obradu znanja, sustava za razvoj izvornih povezanih podataka, razvoja standarda i ontologija, razvoja i primjene semantičke infrastrukture te višekratne, trajne uporabe baštinskih podataka.

Konferencija je otvorena za sudjelovanje bez kotizacije.

(opširnije)


22. Seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji  (objavljeno: 27.09.2018)

22. Seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji - Mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture održat će se u Poreču, 21.-23. studenoga 2018. u Hotelu Valamar Diamant.

Tema: Interdisciplinarnost i inkluzivnost u AKM zajednici.

Kotizacija - Upute

PROGRAM

(opširnije)


<< prethodna stranica | 21-30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -