- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Stručna tijela  //  Komisija za bolničke knjižnice   //  Uvod
Uvod       Plan i program       Članovi       Dokumenti i linkovi
Komisija za bolničke knjižnice

Uvod

Komisija za bolničke knjižnice (KBK) utremeljena je 2014. god. i sljednica je Radne grupe za bolničke knjižnice (RGBK) koja je započela s radom 2006.godine na prijedlog članova Komisije za medicinske knjižnice.

Osnovni ciljevi RGBK bili su proučavanje i istraživanje stanja bolničkih knjižnica u RH i određivanje njihove strategije razvoja obzirom na ulogu i razvoj bolnica u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Knjižnica je središte stjecanja znanja, podučavanja te pružanja i razmjene svih vrsta  biomedicinskih informacija. Ona je nezaobilazna potpora stručnom, znanstvenom i nastavnom radu i napredovanju zaposlenika u matičnoj ustanovi..

KBK nastavlja rad na realizaciji ciljeva RGBK i u nastojanju pružiti što kvalitetnije knjižnične usluge svojim korisnicima radi na promociji cjeloživotnog stručnog usavršavanja knjižničara u bolničkim knjižnicama, zastupa njihove interese u svim profesionalnim stručnim tijelima te promiče  značaj i ulogu bolničkih knjižnica na svim društvenim razinama. Na taj način aktivno sudjeluje  u strategiji razvoja bolničkih knjižnica i u konačnici provodi pravnu legislativu u knjižničarskoj struci.

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -