- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Stručna tijela  //  Komisija za teoriju i znanstveni rad  //  Uvod
Uvod       Plan i program       Članovi       Dokumenti i linkovi
Komisija za teoriju i znanstveni rad

Uvod

Poslanje je Komisije za teoriju i znanstveni rad poticati teorijska i primijenjena istraživanja u području knjižnične i informacijske znanosti te pridonijeti razumijevanju njezinih teorijskih načela u svrhu poboljšanja knjižnične i informacijske djelatnosti. 

Vizija je Komisije za teoriju i znanstveni rad osigurati forum za razmjenu ideju vezanih uz razvoj knjižnične i informacijske znanosti i djelatnosti.

Komisija za teoriju i znanstveni rad je nakon višegodišnjeg prekida obnovila rad 2016. godine. Obzirom na porast broja istraživača u području knjižničarstva u Hrvatskoj, u neposrednoj se budućnosti očekuje veći interes članstva za rad u ovoj komisiji. 

Komisija na svojim stranicama objavljuje informacije o znanstvenim projektima i istraživanjima u tijeku. Predstavlja magistre i doktore znanosti iz područja knjižnične i informacijske znanosti, okuplja podatke o obrazovanju studenata knjižničarstva i informacijskih znanosti u Hrvatskoj za istraživanje i znanstveni rad, te donosi poveznice na korisne izvore.

Za sada se na stranicama Komisije nalaze podaci do kojih je Komisija uspjela doći, no isti će se dalje dopunjavati i ažurirati, a po potrebi će u budućnosti biti uvršteni i dodatni sadržaji.

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -