- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  3. međunarodni skup Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva
3. međunarodni skup Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva

Mjesto održavanja: Gradska Knjižnica i čitaonica Pula 26.10.2023 - 27.10.2023
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za državne informacije i službene publikacije i Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Financijska potpora: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Pula, Istarska županija

Tema skupa:
Treći po redu međunarodni stručni skup razmatrat će proces digitalne transformacije službenih publikacija i državnih informacija, te njihovu ulogu u procesu izgradnje digitalnog društva. Komisija za državne informacije i službene publikacije slavi obljetnicu, 30 godina od svog utemeljenja i ima tradiciju organiziranja uspješnih međunarodno-stručnih skupova, od 2002. godine. Jedan od osnovnih ciljeva Komisije za državne informacije i službene publikacije Hrvatskoga knjižničarskog društva je promicanje i zalaganje za slobodan pristup informacijama, prvenstveno kroz službene publikacije i državne informacije Republike Hrvatske, Europske unije i svijeta, naročito u elektroničkom formatu.
Međunarodni stručni skup naziva Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva će organizirati Hrvatsko knjižničarsko društvo: Komisija za državne informacije i službene publikacije i Gradska knjižnica i čitaonica u Puli.
Skupom se želi omogućiti daljnje širenje službenih publikacija u novim medijima, unapređivanje digitalnih usluga knjižnica, te usvajanje digitalnih znanja i vještina koje će podići razinu osposobljenosti djelatnika knjižnica za rad sa službenim informacijskim izvorima u funkciji jačanja svijesti o njihovoj važnosti, edukacije korisnika, sve sa ciljem izgradnje digitalnog društva.

Cilj skupa:
Kroz pozvana izlaganja domaćih i stranih stručnjaka, raspravu sudionika i okrugli stol razmijeniti iskustva, kako bi se što bolje upoznali sa novim modelima službenim publikacijama i njihovoj ulozi u razvoju digitalnog društva, te ovladavanjem vještinama digitalnih usluga u pristupu službenim publikacijama u novim okolnostima. Jačanje svijesti o službenim publikacijama, o potrebi osiguravanje slobodnog pristupa informacijama iz djelokruga tijela državne i lokalne vlasti – s ciljem stvaranja digitalnog društva i knjižnica 21. stoljeća.

Podteme skupa:
1. Digitalno društvo u okružju
2. Digitalne i digitalizirane službene publikacije i državne informacije
3. Europski dokumentacijski centri i EU direct
4. E- građani…
Oblici izlaganja:
- Pozvana izlaganja
- Prijavljena izlaganja
- Radionica
- Izlaganja na posteru
Programski i organizacijski odbor: Tatijana Petrić, Nadia Bužleta, Blaženka Kotur Peradenić, Dolores Mumelaš, Anita Katulić, Ivana Radenović, Irena Pilas, Jasenka Pleško (HKD), Dr. sc. Ismet Ovčina (Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH u Sarajevu)
Prijava za sudjelovanje na skupu Digitalna transformacija službenih publikacija i državnih informacija u izgradnji digitalnog društva dostupna je putem online obrasca za prijavu.

Rok za prijavu izlaganja produžen je do 20. srpnja 2023.

Rok za prijavu sudjelovanja 15. listopada 2023.
 

PRELIMINARNI PROGRAM


Kotizacija


Uplata kotizacija: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatske bratske zajednice 4, HR 1000 Zagreb, IBAN HR3423600001101451830 s naznakom "Prezime, ime; Digitalna transformacija." Po primljenoj uplati HKD će izdati e-račun.
 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -