- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  11. rođendan kampanje "Čitaj mi!"
11. rođendan kampanje "Čitaj mi!" (18.03.2024)

Međunarodni dan dječje knjige, 2. travnja obilježava se svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju kod djece. Prilika je to i za obilježavanje 11. rođendana nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja "Čitaj mi!".


Kampanju organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež uz partnerstvo Hrvatskog čitateljskog društvo, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatske udruge istraživača dječje književnosti, Hrvatskog logopedskog društvo uz podršku UNICEF-a Hrvatska.

Središnja proslava 11. rođendana kampanje "Čitaj mi!" održat će se 4. 4. 2024. u 12 sati u Providurovoj palači uz podršku grada Zadra, a Gradonačelnik će čitati djeci. Pozivamo Vas da nas kao i dosad podržite u obilježavanju rođendana kampanje „Čitaj mi!" i prisustvujete na središnjoj proslavi, kao i kolegica Ida Gašpar i članice Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a.

U prilogu su materijali za obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige te Vas pozivamo da ih koristite u promotivne svrhe.

Mašta je ključna riječ Međunarodnog dana dječje knjige za 2024. godinu. IBBY - International Bord on Books for Young People vjeruje da će poticanje mašte doprinijeti međusobnom razumijevanju i toleranciji.
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -