- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Objavljen Pravilnik o obveznom primjerku  (objavljeno: 08.06.2020)

Na temelju članka 39. stavka 7. Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti (»Narodne novine«, broj 17/19 i 98/19) ministrica kulture uz prethodno mišljenje Hrvatskog knjižničnog vijeća donosi Pravilnik o obveznom primjerku.
Tekst Pravilnika o obveznom primjerku dostupan je na mrežnim stranicama Narodnih novina.


Otvorena virtualna vrata Hrvatskog knjižničarskog društva  (objavljeno: 21.05.2020)

Prigodom obilježavanja 80. obljetnice osnutka Hrvatskoga knjižničarskog društva, tijekom 2020. godine Hrvatsko knjižničarsko društvo organizira program Otvorenih virtualnih vrata Hrvatskog knjižničarskog društva.

Program Otvorenih virtualnih vrata HKD-a organiziran je putem otvorenih sjednica na daljinu stručnih tijela HKD-a, a program omogućuje sudionicima da se upoznaju s radom ove najznačajnije strukovne knjižničarske udruge, njezinim aktivnostima, postignućima te da saznaju više o mogućnostima suradnje u okviru radih stručnih tijela.

  • Prvi u nizu otvorenih sastanaka na daljinu održat će Radna grupa za društvene medije Hrvatskoga knjižničarskog društva u utorak, 26. svibnja 2020. u 10 sati.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže otvorenoj sjednici Radne grupe za društvene medije HKD-a te saznaju više o djelovanju Radne grupe za društvene medije HKD-a, njezinim aktivnostima, članovima te planovima za budućnost. Sudjelovanje je potrebno prijaviti do ponedjeljka, 25.5.2020. do 16 sati putem online prijavnice.

(opširnije)

Slobodna mjesta u komisijama i radnim grupama HKD-a za mandatno razdoblje 2020.-2024.  (objavljeno: 20.05.2020)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje popis slobodnih mjesta u komisijama i radnim grupama HKD-a za mandatno razdoblje 2020.-2024. Sve zainteresirane pozivamo da se uključe poštujući prijavnu proceduru sukladno Pravilniku o radu tijela HKD-a. Prijavu putem regionalnog društva, životopis i kratko motivacijsko pismo potrebno je poslati na e-mail hkd@hkdrustvo.hr.

Popis slobodnih mjesta u komisijama i radnim grupama dostupan je ovdje.


Stručni skup "Čitanjem do uključenosti"  (objavljeno: 20.05.2020)

Zagrebačko knjižničarsko društvo, Hrvatska čitaonica, Gradska knjižnica Subotica i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata organiziraju stručni skup Čitanjem do uključenosti koji će se održati 2. i 3. listopada 2020. godine u čitaonici Gradske knjižnice Subotica (Cara Dušana 2). Rok za prijavu izlaganja produžen je do 15. srpnja 2020. godine.

Programski i organizacijski odbor pratit će preporuke svih nadležnih tijela, nacionalnih stožera civilne zaštite i drugih, u vezi s mjerama zaštite širenja zaraze od koronavirusa. O odgodi ili otkazivanju svi prijavljeni izlagači i sudionici stručnog skupa bit će pravovremeno obaviješteni. Više informacija o skupu možete pronaći ovdje.


Odogoda održavanja stručnog skupa Novo knjižničarsko nazivlje  (objavljeno: 19.05.2020)

Mjesto i vrijeme održavanja: Split, Sveučilišna knjižnica u Splitu, Ulica Ruđera Boškovića 31, utorak, 5. svibnja 2020. 29. rujna 2020. godine
Organizatori: Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižničarsko nazivlje, Društvo knjižničara u Splitu i Sveučilišna knjižnica u Splitu

Ako se zbog epidemioloških okolnosti skup ne bude mogao održati u Splitu kako je planirano, održat će se 29. i 30. rujna 2020. u virtualnom okruženju. Konačna odluka o modalitetu skupa bit će donesena do 5. rujna 2020.

Rok za prijavu izlaganja: 30. ožujka 2020. 15. srpnja 2020. godine
Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja: 24. travnja 2020. 18. rujna 2020. godine

Više informacija o skupu možete pronaći ovdje.


Otkazuje se održavanje Međunarodnog stručnog skupa "U čemu smo najbolji?"  (objavljeno: 18.05.2020)

Otkazuje se održavanje Međunarodnog stručnog skupa "U čemu smo najbolji?" u povodu 70 godina Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice i 25 godina Hrvatske sekcije IBBY-ja pri Hrvatskom centru za dječju knjigu. Skup je prvotno planiran za 15. svibnja 2020. godine, pa odgođen do daljnjega, no zbog neizvjesne epidemiološke situacije sada je u potpunosti otkazan. Skup je bio planiran u organizaciji Knjižnica grada Zagreba u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien.


Stajalište Hrvatskog knjižničarskog društva o Nacrtu prijedloga Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima  (objavljeno: 13.05.2020)

Hrvatsko knjižničarsko društvo sudjelovalo je putem svog predstavnika, Dragutina Nemeca, predsjednika Komisije za autorsko pravo i otvoreni pristup Hrvatskog knjižničarskog društva, u radu Radne skupine za promjenu Zakona o autorskom pravu i drugim srodnim pravima. Nastavno na postignutu suradnju, Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Stajalište o tekstu Nacrta prijedloga Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, koji je bio u javnom savjetovanju do 17. svibnja 2020.


(opširnije)

Otkazano održavanje Drugog stručnog skupa Izgradnja, upravljanje i evaluacija zbirki: obvezni primjerak – razvoj i uloga  (objavljeno: 12.05.2020)

Otkazuje se održavanje Drugog stručnog skupa Izgradnja, upravljanje i evaluacija zbirki: obvezni primjerak – razvoj i uloga koji organizira Komisija za nabavu knjižnične građe i međuknjižničnu posudbu Hrvatskoga knjižničarskog društva uz potporu Sekcije za zbirke i službe. Skup je trebao biti održan 24. travnja 2020. u Digitalnom laboratoriju Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a otkazan je u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i uredbama Vlade Republike Hrvatske u vezi s mjerama zaštite širenja zaraze Covid-19.


Otkazano održavanje 5. okruglog stola Komisije za statistiku i pokazatelje uspješnosti u knjižnicama „Razvoj poslovanja utemeljenog na dokazima: Što su Vaša mjerila?“  (objavljeno: 08.05.2020)

Otkazuje se održavanje stručnog skupa „Razvoj poslovanja utemeljenog na dokazima: Što su Vaša mjerila?“. Ovaj skup je prvotno bio zakazan za 15. svibnja 2020. godine, pa odgođen za rujan, no zbog epidemiološki neizvjesne jeseni, sada je u potpunosti otkazan. Skup je trebala organizirati Komisija za statistiku i pokazatelje uspješnosti u knjižnicama HKD-a uz suorganizaciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Knjižničarskog društva Rijeka. Skup je trebao biti održan u petak, 4. rujna 2020. u vremenu od 9:00 do 15:00 sati na Medicinskom fakultetu u Rijeci.


Odgoda održavanja 2. stručnog skupa „Ostvarimo potencijale knjižnica – interdisciplinarnost u provedbi programa”  (objavljeno: 05.05.2020)

ODGAĐA se 2. stručni skup „Ostvarimo potencijale knjižnica - interdisciplinarnost u provedbi programa”. Skup organizira Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić”, a trebao je biti održan u srijedu, 27. 5. 2020. u vremenu od 9,45 do 14,30 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić”, Ljudevita Šestića 1, Karlovac.

Skup je odgođen u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i uredbama Vlade Republike Hrvatske u vezi s mjerama zaštite širenja zaraze koronavirusa.

(opširnije)

<< prethodna stranica | 11-20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -