HKD  //  Obavijesti  //  Stručni skup posvećen dr. sc. Tatjani Blažeković
Stručni skup posvećen dr. sc. Tatjani Blažeković (21.03.2012)

Stručni skup "Tatjana Blažeković" održat će se u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, 4. svibnja 2012. u organizaciji Knjižničarskog društva Rijeka, Sveučilišne knjižnice Rijeka i Gradske knjižnice Rijeka.

Program skupa

Prijava sudjelovanja

Rijeka se nedavno oprostila od dugogodišnje profesorice, mentorice, dr. sc. Tatjane Blažeković. Stručna knjižničarska javnost ovim će se skupom osvrnuti na cjelokupni rad i stvaralaštvo Tatjane Blažeković. Povijesni pregled i kronološka događanja u Naučnoj biblioteci Rijeka, rad na obrazovanju i podizanju stručnosti školskih knjižničara, značenje prvoga stručnog studija knjižničarstva pri Pedagoškoj akademiji u Rijeci, rad na bibliografiji Fluminensia Croatica kojom je zadužila Rijeku, te na kraju pogled unaprijed: odškrinuta vrata školovanju knjižničara u Rijeci – teme su ovoga stručnog skupa. Skup jest hommage profesorici, ali i prilika da riječko knjižničarstvo naraslo na predanom radu Tatjane Blažeković propita svoje dosege i smjerove kretanja, osobito kada je težište na obrazovanju knjižničara, a imajući pri tomu u vidu svoju ulogu u hrvatskom knjižničarskom prostoru.

Ima li hrvatska knjižničarska zajednica jasno stajalište kako dalje, je li obrazovni okvir knjižničara kakav smo naslijedili i kakav razvijamo odista ono što nas u najboljem svjetlu predstavlja europskoj zajednici u koju ulazimo. Možemo li bolje?

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom skupu i svojim sudjelovanjem u raspravi doprinesete kvaliteti skupa. Vidimo se u petak, 4. svibnja u Rijeci!