HKD  //  Obavijesti  //  Stručna usavršavanja Grundtvig Program za cjeloživotno učenje
Stručna usavršavanja Grundtvig Program za cjeloživotno učenje (07.09.2009)

Programi stručnog usavršavanja Grundtvig, Agencije za mobilnost i programe Eurpske unije, namijenjeni su svima koji se bave obrazovanjem odraslih, a žele usavršiti praktične i profesionalne vještine te produbiti znanja o europskom sustavu obrazovanja odraslih u trajanju od 5 do 6 tjedana u nekoj obrazovnoj ustanovi u Europi.
Rok za prijavu za Grundtvig programe stručnog usavršavanja je 15. rujna 2009. za aktivnosti koje počinju nakon 1.1.2010.

Stručno usavršavanje može se ostvariti kroz dva oblika:
Tečaj - organizirani u vidu radionica i predavanja, kojeg možete naći u bazi http://ec.europa.eu/education/trainingdatabase/
Job shadowing - "tečaj po mjeri" kojeg sami organizirate tako da npr. pratite rad Vašeg europskog kolege ili više njih, te dobijete uvid u način rada u europskim ustanovama sličnima Vašoj.

Financijska potpora za realizaciju aktivnosti Grundtvig stručnih usavršavanja koja se dodjeljuje odabranim kvalitetnim prijavama pokriva troškove puta, smještaja, dnevnica, kotizacije tečaja kao i jezične pripreme ukoliko je potrebna.

Detaljnije informacije o pravilima prijave na natječaj za Grundtvig stručna usavršavanja te o korisnicima koje Vi i Vaša ustanova možete dobiti iz ovih projekata možete naći na mrežnoj stranici http://www.mobilnost.hr/?lang=hr&contetn=96.
Sve dodatne upite možete poslati na adresu grundtvig@mobilnost.hr