- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  2. okrugli stol o poticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se! – „Pandemija čitanja“
2. okrugli stol o poticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se! – „Pandemija čitanja“ (12.04.2022)

Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizator je 2. okruglog stola o poiticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se! pod nazivom Pandemija čitanja, koji će se održati u povodu Noći knjige u ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine u 17 sati u virtualnom obliku putem Zoom platforme.

Svjesni smo činjenice da je djecu i mlade potrebno dodatno motivirati za knjigu i čitanje, poticati ih na korištenje knjižnične građe za informiranje, približiti im nastavu jezika i književnosti, ali i kulture općenito.Budući da je čitanje jedan od preduvjeta sudjelovanja u kulturi, ono izravno i neizravno utječe na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca i društva, što nam je u ovim iznimnim okolnostima prijeko potrebno. Na prvom okruglom stolu o poticanju čitanja kod djece i mladih, koji je Gradska knjižnica i čitaonica Pula održala u Noći knjige 2021., razgovaralo se o suvremenoj čitalačkoj problematici, a kroz primjere dobre prakse knjižničari, nastavnici, odgajatelji i psiholozi iz Hrvatske i Slovenije podijelili su svoja iskustva.

Da bi se nastavio razgovor o temama otvorenima u 2021. godini, Gradska knjižnica i čitaonica Pula u Noći knjige 2022. organizira drugi online okrugli stol zaČITAJ se!, s posebnim naglaskom na iskustva stečena tijekom Godine čitanja te izazove vezane uz propisane epidemiološke mjere i ograničavanja okupljanja.

Kroz pozvana izlaganja sudionici će dobiti relevantan uvid u konkretne primjere o kompetencijama koje knjižničari, nastavnici i književnici trebaju imati kako bi djecu i mlade motivirali za knjigu i čitanje, poticali ih na korištenje knjižnične građe za informiranje, približili im nastavu jezika i književnosti, ali i kulture općenito.

Rok za prijavu nazočnosti bez izlaganja je 22. travnja 2022. putem e-obrasca.

Program skupa možete pročitati ovdje.

Okrugli stol održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Pule.

 
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -