- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Poziv za slanje radova za 8. broj e-časopisa Knjižničarskog društva Varaždinske županije „Kontekst“
Poziv za slanje radova za 8. broj e-časopisa Knjižničarskog društva Varaždinske županije „Kontekst“ (11.04.2022)

Uredništvo e-časopisa “Kontekst”, u sastavu Andreja Toljan (glavni urednik) te Tina Bakšaj Hunjadi, Ladislav Cvetko, Leira Harabalja, Janja Kelava, Zrinka Lončar i Draženka Stančić, objavljuje Poziv za slanje radova za 8. broj časopisa Knjižničarskog društva Varaždinske županije.

Kontekst je časopis koji obuhvaća teme iz knjižničarstva, informacijskih i komunikacijskih znanosti i kulture. Premda je namijenjen knjižničnim djelatnicima Varaždinske županije, nije isključivo regionalno obilježen već je otvoren i za sve one koji na bilo koji način mogu dati doprinos njegovom stvaranju kao i razvoju knjižničarske profesije. U njemu se objavljuju stručni radovi i prilozi, osvrti, informacije i obavijesti, s ciljem upoznavanja rada i promicanja postignuća članova knjižničarske zajednice i srodnih struka.

Izlazi jednom godišnje.

Glavna tema 8. broja je: 2022. - Europska godina mladih

• Europska komisija je 2022. godinu proglasila Europskom godinom mladih. Pritom se prvenstveno želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije i uključive budućnosti. U godini se mladima pružaju brojne prilike za učenje, dijeljenje perspektive i sudjelovanje u brojnim aktivnostima diljem Europe.
• Posebna pozornost posvetit će se negativnim učincima koje je imala pandemija COVID-a 19, te se mladima (različitim programima i aktivnostima) pružiti potpora i pomoć pri stjecanju potrebnih kompetencija i znanja u svom daljnjem razvoju.
• Povodom toga, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, koja je nadležna za provedbu programa Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti u Hrvatskoj, poziva na doprinos i uključivanje u tom području.
• Budući da se drušvo još uvijek oporavlja od posljedica pandemije, suradnja s mladima i razumijevanje njihovih strahova ključni su za izlazak iz krize. Mnoge knjižnice u svom radu i djelovanju razvijaju i provode brojne programe vezane uz digitalnu i čitalačku pismenost mladih, očuvanje mentalnog zdravlja, osposobljavanja za razne vještine te sudjeluju zajedno u međunarodnoj mobilnosti.

Osim svojih iskustava i primjera dobre prakse na temu broja, pozivamo vas da pripremite priloge i za ostale stalne rubrike:

• Iz povijesti knjižničarstva
• Razgovor s povodom
• Iz narodnih, školskih, visokoškolskih i specijalnih knjižnica
• U kontekstu
• Odabrana izdanja iz struke
• Zavičajno nakladništvo
• Nagrade i napredovanja u struci

Prethodne brojeve, kao i upute autorima, možete pronaći na službenim stranicama Društva, na poveznici :
https://pubweb.carnet.hr/kdvz/galerija/kontekst-2/

ili na stranicama Digitalne knjižnice u sustavu Metel:
https://library.foi.hr/lib/knjiga.php?B=1&H=&E=E9999&V=&lok=&zbi=&item=S01202&nivo=&upit=kontekst

Molimo da svoje radove šaljete na e-mail adresu Uredništva: kontekst.urednistvo@gmail.com, zaključno do 30. lipnja 2022.

Podijelite s nama svoja iskustva i planove !

Uredništvo „Konteksta“

 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -