- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)



IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Objavljen e-zbornik Ostvarimo potencijale knjižnica
Objavljen e-zbornik Ostvarimo potencijale knjižnica (03.03.2022)

Objavljen je prvi e-zbornik „Ostvarimo potencijale knjižnica“ koji je objedinio devet stručnih članaka proizašlih iz izlaganja s trećeg stručnog skupa „Ostvarimo potencijale knjižnica, interdisciplinarnost u provedbi programa“, s temom „Moderne tehnologije kao pomoć kod teškoća čitanja i pisanja“, održanog 27. svibnja 2021. godine u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić” Karlovac.

Skup je organiziran s ciljem poticanja na multidisciplinarnost u radu i provedbu programa s osobama s različitim teškoćama, u prvom redu s teškoćama čitanja i pisanja.

O svom radu u zborniku pišu Linda Karem i Bojana Knežević iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac; Karolina Zlatar Radigović, Jelena Lešaja, Danijela Marušić i Željko Kotur iz Hrvatske knjižnice za slijepe; Jasmina Sočo i Lana Zrnić iz Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu; Jelena Crnek iz X. gimnazije „Ivan Supek”; Gordana Gregurović Petrović i Renata Cesarec Topolovec iz OŠ Augusta Cesarca Krapina; Mario Šimić i Anita Malkoč Bišćan iz Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” Karlovac; Iva Livić Kozina i Ivanica Beg iz OŠ Ivana Cankara Zagreb te Amelia Kovačević i Željka Miščin, u ime Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva.

Recenzentice su Vesna Pavlačić, Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac; Željka Miščin, Knjižnice grada Zagreba i Dunja Marija Gabriel, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

E-zbornik dostupan je na poveznici: gkka.hr/wp-content/uploads/2022/09/Zbornik-Ostvarimo-potencijale-knjiznica1.pdf
 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -