- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)



IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Otkazano održavanje Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata
Otkazano održavanje Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata (17.06.2020)

Zbog brojnih nepovoljnih okolnosti, programski odbor Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata donio je odluku da se održavanje jubilarnog D-festa odgodi za 2021. godinu.
Žao nam je što ove godine nećemo moći zajedno proslaviti desetu godišnjicu D-festa, no vjerujemo da se vidimo sljedeće godine u boljim okolnostima u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Epidemija bolesti COVID-19 otežala je posljednjih mjeseci poslovanje knjižnica i ostalih baštinskih ustanova, a osobito održavanje stručnih i znanstvenih skupova. U isto vrijeme, pokazalo se koliko je važna digitalizacija građe i digitalizacija poslovanja baštinskih ustanova, kako su nužne online usluge i digitalni proizvodi kao i online edukacija, ali i znanje, sposobnosti, kreativnost i odgovornost djelatnika da u kriznim uvjetima budu uz svoje korisnike, uz zajednicu s kojom dijele iste poteškoće.
Nadamo se da ćemo se sljedeće godine okupiti obogaćeni novim iskustvima, idejama i planovima te da ćemo na 10. D-festu prikazati brojne rezultate rada u području digitalizacije i primjene digitalnih tehnologija, suradničkih projekata i digitalnog objedinjavanja, virtualnih izložbi, digitalne humanistike i razvoja online usluga te spoznati više o ulozi koju su baštinske ustanove imale u razdoblju kriznih uvjeta rada.
Pozivamo sve kolegice i kolege koji su planirali sudjelovati na ovogodišnjem D-festu da nam se pridruže i sljedeće godine u ugodnoj, stručnoj, kreativnoj i poticajnoj atmosferi kakvu naš interdisciplinarni skup potiče zadnjih deset godina.

S poštovanjem,
Programski odbor Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata




- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -