- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)



IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Novosti  //  Denis Vincek (1972. - 2021.) - in memoriam
Denis Vincek (1972. - 2021.) - in memoriam (18.05.2021)

U nedjelju, 16. 5., nakon neravnopravne borbe s teškom bolešću, napustio nas je naš kolega knjižničar Denis Vincek. Cijenjen i poštovan u cijeloj knjižničarskoj zajednici Denis je bio rijetki primjer potpune predanosti poslu kojeg je s toliko ljubavi radio. U 11 godina koliko je plovio često i uzburkanim knjižničarskim vodama iza sebe je ostavio neizbrisiv trag.

Denis Vincek, 13. 10. 1972., rođen u Zagrebu, živio u Pregradi, radio kao novinar i urednik regionalnog izdanja Večernjeg lista. Od 2. svibnja 2011. radi kao stručni suradnik knjižničar u Osnovnoj školi Ante Kovačića, Zlatar. U svojoj je školi pokrenuo niz projekata koji su pridonijeli pozicioniranju zlatarske škole kao ustanove otvorene novim pristupima u radu s učenicima, otvorene za međunarodnu suradnju, spremne na izazove modernog vremena. Zbog svojih zasluga bio je istaknut kao jedan od 500 najboljih prosvjetnih djelatnika u školskoj godini 2018./19. i 2019./20., promoviran u zvanje stručni suradnik mentor 2017. godine, dobitnik je Godišnje nagrade Višnja Šeta koja se dodjeljuje najboljem školskom knjižničaru 2018.g. i Plakete Krapinsko-zagorske županije za izuzetna postignuća u 2019.g. Poseban interes njegova rada bilo je i radioamaterstvo te je bio predsjednik Zajednice tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije, a još 2009.g dobio je Državnu nagradu tehničke kulture Faust Vrančić.

Kao član Hrvatskog knjižničarskog društva gdje je bio i član Radne grupe za društvene medije, Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije te stručni suradnik knjižničar u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru svojim je radom znatno pridonio razvoju knjižničarske struke. Svojim aktivnostima pokazao je da stručni suradnik knjižničar nije samo osoba koja se brine o očuvanju i nabavi knjižničnog fonda nego da i provodi neposredni odgojno-obrazovni rad s učenicima u koji je unosio inovativne ideje.


U projektnim aktivnostima surađivao je i s narodnim knjižnicama, i to ne samo u gradu u kojemu je djelovao nego i s kolegicama i kolegama iz ostalih knjižnica u Krapinsko-zagorskoj županiji. Često je s kolegicama i kolegicama dijelio primjere dobre prakse poglavito u području poticanja čitanja. Zbog njegovih ljudskih, radnih i stručnih kvalitetaDenis je zaslužio brojne nagrade, među ostalima i „Višnju Šetu“ za zasluge u školskom knjižničarstvu.


Osim tuge zbog neprocjenjivog gubitka, ostaje ponos što smo imali prilike surađivati s kolegom koji je knjižničarstvo živio. Počivaj u miru Denise, Tvoja djela i dalje žive s nama i pokazuju nam put kojim knjižničarstvo treba ići!
 




- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -