naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Obavijesti


Poziv za slanje radova za 8. broj e-časopisa Knjižničarskog društva Varaždinske županije „Kontekst“  (objavljeno: 11.04.2022)

Uredništvo e-časopisa “Kontekst”, u sastavu Andreja Toljan (glavni urednik) te Tina Bakšaj Hunjadi, Ladislav Cvetko, Leira Harabalja, Janja Kelava, Zrinka Lončar i Draženka Stančić, objavljuje Poziv za slanje radova za 8. broj časopisa Knjižničarskog društva Varaždinske županije.

(opširnije)

Knjižnice – motor (ne)idealnog grada (prva obavijest)  (objavljeno: 11.04.2022)

Mjesto i datum: Rijeka, Art kvart Benčić, 2. 12. 2022.

Organizator: Gradska knjižnica Rijeka

Održavanja: uživo, za stručnu zajednicu, otvoreno za javnost
 

(opširnije)

Dodjela nagrada Zaklade Dr. Ljerka Markić-Čučuković  (objavljeno: 07.04.2022)

Nagrade Zaklade Dr. Ljerka Markić-Čučuković (https://ljmc-zaklada.ffzg.unizg.hr/) dobitnicima u akad. god. 2020./2021. bit će uručene u petak, 8. travnja 2022. u 14 sati u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Zakladni je odbor odabrao najbolje studente informacijskih znanosti, smjera bibliotekarstvo u akad. god. 2020./2021. To su Petra Lauš i Marlena Vičević.

(opširnije)

4. stručni skup „Ostvarimo potencijale knjižnica” – Druga obavijest  (objavljeno: 05.04.2022)

Mjesto i vrijeme održavanja: virtualno, putem platforme Zoom, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, četvrtak 26. 5. 2022. od 10:00 do 14:30 sati.

Organizator: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac - Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac - Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama - Kampanja „I ja želim čitati”.

(opširnije)

Međunarodni dan dječje knjige  (objavljeno: 02.04.2022)

Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana dječje knjige te obljetnice pokretanja Kampanje Čitaj mi! (2. travnja) Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva je u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba izradila kratki film u kojem poznata spisateljica za djecu Jelena Pervan, ambasadorica Kampanje 2022., čita priču te se obraća roditeljima o važnosti čitanja od najranije dobi.

(opširnije)

Solidarnost s Ukrajinom!  (objavljeno: 01.04.2022)

Hrvatsko knjižničarsko društvo izražava solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom te osuđuje vojnu agresiju Ruske Federacije na neovisnost ove europske države. Hrvatska je i sama 90-ih godina 20. stoljeća svjedočila važnosti jedinstva i solidarnosti u obrani državotvorne neovisnosti te zaštiti europskih demokratskih vrijednosti.

Posebno se solidariziramo s kolegama iz Ukrajinskog knjižničarskog društva te knjižničarima koji na različite načine sudjeluju u obrani svoje zemlje, civilizacijskih vrijednosti te kulturne baštine.
Kao knjižničari dužnost nam je boriti se za slobodu izražavanja te osiguravanje prava na pristup provjerenim i vjerodostojnim informacijama. Pridružujemo se apelu EBLIDA-e te pozivamo sve knjižnice u Hrvatskoj da se pridruže u programima pomoći izbjeglicama iz Ukrajine organizacijom slobodnog pristupa informacijama, pristupom knjižničnim uslugama ili nekim drugim aktivnostima.

Kao nacionalna knjižničarska udruga organiziramo portal za objedinjeno prikupljanje informacija o posebnim programima i aktivnostima knjižnica u Hrvatskoj koje se na taj način žele solidarizirati i pomoći ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj. Opis svojih aktivnosti možete poslati putem obrasca na adresi: https://virtualno.hkdrustvo.hr/libraries-in-croatia-are-helping-refugees-from-ukraine/

(opširnije)

Središnja proslava devetog rođendana prve nacionalne kampanje „Čitaj mi“  (objavljeno: 29.03.2022)

Vrijeme i mjesto održavanja: petak, 1. travnja 2022. i subota 2. travnja 2022. u Pazinu.

Organizatori: Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a u suradnji s partnerima na nacionalnoj razini provodi kampanju za poticanje čitanja djeci od rođenja "Čitaj mi!".

(opširnije)

Alati i informacije u borbi protiv dezinformacija  (objavljeno: 22.03.2022)

Komisija za informacijske tehnologije Hrvatskoga knjižničarskog društva pridružila se inicijativi HKD-a Solidarnost s Ukrajinom izradivši popis osnovnih alata i izvora informacija za provjeru vjerodostojnosti informacija, kako za knjižničare tako i za naše korisnike.


3. Zeleni festival – Karlovačka zelena priča, tema: Živimo zeleno - hranimo se zeleno  (objavljeno: 22.03.2022)

Mjesto i vrijeme održavanja: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, petak, 24. 6. 2022. g. od 10.00 do 17.00 sati

Organizator: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac u suorganizaciji sa Javnom ustanovom Aquatika SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC i Turističkom zajednicom grada Karlovca.
 

(opširnije)

Stručni skup „Od klasifikacije do brisanja nosa - kompetencije dječjeg knjižničara - 2. poziv  (objavljeno: 22.03.2022)

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup „Od klasifikacije do brisanja nosa - kompetencije dječjeg knjižničara" koji će se održati 25. ožujka 2022. u fizičkom i virtualnom obliku (hibridni).

(opširnije)


<< prethodna stranica | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | sljedeća stranica >>