Naslovnica
EU portali
E-dokumenti, e-knjige, e-bilteni
Pojmovnici o EU
Pitanja i odgovori
Osnovni linkovi
Arhiva programa
Kontakt

 
 
  Informacijsko drutvo i EU - Novosti

5. srpnja 2007.


Program Kultura (2007. – 2013.)

Hrvatski sabor je 15. lipnja 2007. donio Zakon o potvrđivanju Memoranduma o razumijevanju između Republike Hrvatske i Europske zajednice o sudjelovanju Republike Hrvatske u programu Kultura (od 2007. do 2013.) koji ima za cilj osigurati sudjelovanje Republike Hrvatske u programu Kultura i svim njegovim aktivnostima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Potvrđivanjem ovoga Memoranduma o razumijevanju stvara se pravni okvir za suradnju u području kulture između Europske zajednice i Republike Hrvatske na način da će fizičke i pravne osobe iz područja kulture moći izravno sudjelovati u projektima i koristiti sredstva Europske zajednice određena za tu namjenu. U svrhu provedbe programa Kultura (2007. – 2013.) pri Ministarstvu kulture osnovana je Kulturna kontaktna točka – KKT
(Cultural Contact Point - CCP). 
Program Kultura (2007. – 2013.) okvirni je program Europske zajednice za razdoblje 2007.-2013. godine, čija je provedba započela 1. siječnja 2007. godine (Decision No 1855/2006/EC of the European Parliament and of the Council of 12 December 2006 establishing the Culture Programme (2007 to 2013).
Više o programu Kultura (2007 – 2013.) i drugim programima Europske unije u području kulture doznajte na službenim stranicama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA), Europskom portalu za kulturu te na mrežnim stranicama nacionalnih portala kulture.


Pozivi za ostvarivanje partnerstava u sklopu programa Kultura (2007. – 2013.)

Tijekom srpnja 2007. godine očekuje se objavljivanje natječaja za sudjelovanje u programu Europske komisije Kultura (2007. – 2013.) za 2008. godinu. Kulturna kontaktna točka objavljivat će pozive u projektna partnerstva zaprimljena od strane projektnih partnera iz država članica programa Kultura (2007.-2013.).
Svi hrvatski partneri, predlagatelji projekata, mogu se registrirati i pretraživati partnere putem online baze podataka.

Više informacija na mrežnoj stranici Ministarstva kulture.


Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala tri natječaja i tri poziva za iskaz interesa za suradnjom

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je 15. lipnja 2007. tri natječaja za ostvarivanje financijske potpore udruga i tri poziva za iskaz interesa za suradnjom, sukladno Zakladinom Planu dodjele sredstava Nacionalne zaklade i Kalendaru objave natječaja i poziva za iskaz interesa u 2007. godine.

Više: Natječaji
Pozivi za suradnju:
Istraživanja
Neprofitni medijski projekti
Razvojna pomoć 


Civilno društvo.eu – besplatni elektronički bilten o civilnome društvu u Europskoj uniji

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Institutom za međunarodne odnose u okviru projekta "Suradnja na aktivnostima informiranja i izobrazbe o Europskoj uniji za organizacije civilnoga društva u Republici Hrvatskoj" priređuje vijesti o civilnom društvu u Europskoj uniji.
Vijesti o civilnom društvu u Europskoj uniji objavljuju se na mrežnoj stranici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a njihov sažetak u elektroničkom biltenu Civilno društvo.eu.


Institut za razvoj obrazovanja (IRO)

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) aktivno radi na informiranju i obrazovanju akademske zajednice i šire javnosti o mogućnostima obrazovanja, profesionalnog usavršavanja i akademske mobilnosti u Hrvatskoj i inozemstvu kao i o mogućnostima financijske pomoći za visoko obrazovanje. Na mrežnim stranicama Instituta možete pronaći korisne informacije o studiranju u Europi i SAD-u, učenju stranih jezika u inozemstvu, polaganju TOEFL testa, održavanju tečajeva, a možete i besplatno preuzeti e-publikacije vezane uz visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.


Radionica: "Od ideje do projekta"

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska organiziraju radionicu pod nazivom „Od ideje do projekta“ koja će se održati 9. i 10. srpnja 2007., od 9:00 do 15:00 sati u Europskom domu Zagreb.
Radionica je prilagođena publici koja se prvi puta susreće s EU projektima, kao i onima koji su se već i sami okušali u izradi projektnih prijedloga.

Program radionice FP7

Prijavnica za radionicu


Sajam stipendija 2007.

Treći po redu Sajam stipendija 2007. održati će se u srijedu, 24. listopada 2007. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, od 10 do 18 sati.
Detaljnije informacije o programu i izlagačima na Sajmu stipendijama 2007. biti će dostupne od srpnja 2007. godine na mrežnim stranicama Sajma u sklopu portala www.stipendije.info.